Először is köszönöm a bizalmat, amivel követtétek blogom rövid életét. Hogy jobban megismerjetek, néhány sorban bemutatom a cégünket: hogy alakult ki a BKC, mire vagyunk büszkék.

Kertészmérnök-pedagógus házaspár vagyunk (márc.13-án már 19 éve!!!), 5 gyerekünk van.

Megismerkedésünk előtt (1991-ben) fejezte be Béla az egyetemet, és 1993-ban kezdett kertépítéssel foglalkozni. Hamar kiderült, hogy a kerttulajdonosoknak nagy igényük, hogy az akkori megszokott gyümölcsfa-lerakati szintnél magasabb színvonalú, egyedi kertészetben tudjanak vásárolni. Így 1993-ban létrehoztuk egy üzlettársunkkal közös cégünket, akkor még Hűvösvölgyi Díszfaiskola néven, a Hűvösvölgyi úton. 1997-ben nagy örömünkre sikerült megnyitnunk a Budakeszi Díszfaiskolát a Budakeszi úton. 2000-ben szétváltunk társunktól, nevet változtattunk és azóta működünk Budai Kertcentrumként.

Célunk elsősorban az volt, hogy a rendszerváltás után az akkori polgáriasodó lakosság figyelmét felkeltsük a lakó-, pihenőkertek iránt - az akkori haszonkertek helyett.

Az évek során apránként alakítottuk a céget. Létrehoztuk a bemutatókertet - főleg a kertészetben selejtnek nyilvánított, vagy a vásárlók által visszahozott, "halottnak" ítélt növényekből. Nagy volt az örömünk az első, piknikezni érkező család láttán: leterítették a pokrócot a földre, elővették az elemózsiát... mintha csak a természetben lennének!

A bemutatókert mellé megérkeztek a kisállatok: a kutya, macska (macskák) mellett vannak papagájok, mókusok, nyuszik, teknősök és tavaly voltak csigaevő kínai futókacsák is. Az évek során tartottunk még pintyeket, gekkókat, degukat. Egyszer a szárazföldi teknőst mentettük ki a patakból, ahová egy jószándékú, de nem túl tájékozott vásárlónk tett, "nehogy kiszáradjon" alapon. A víztározónak épített kerti tavunkra pedig egyik nyáron a tavirózsák között úszkáló műanyag dekor vadkacsa mellé leszállt egy valódi, hús-vér vadkacsa és egy teljes napig próbálta rávenni kissé merev társát, hogy legyenek egy pár.

 

 

Nagyon fontosnak tartjuk a folyamatos szakmai fejlődést - mind a magunk, mind kollégáink, mind a szakma számára. Ezért aztán a 15 év alatt minden évben részt vettünk szakmai konferenciákon itthon és külföldön, tanulmányutakon külön is és a cég dolgozóival, benne vagyunk a szakmai szervezetekben Magyarországon és Európában (MAKERT, MAKEOSZ, ELCA). Eddig minden évben elnyertük a Kiváló Áruda címet.

Azt már a kezdeteknél elhatároztuk, hogy cégünk családi kisvállalkozás marad, melyet gyermekeink folytatnak majd. Így látjuk biztosítva azt, hogy igazán egyediek és különlegesek legyünk, hogy a vevőinket kiszolgáló kollégák szakmailag képzettek és tájékozottak legyenek. Választékunk óriási és külön figyelmet fordítunk a különlegességekre: same same... but different!

Csodálatos élmény volt, amikor tavaly, a Magyarországra látogató árudaspecialista, az ausztrál John Stanley a kapun belépve azt mondta: ez a harmadik legjobb Garden Center a világon.

Eddigi döntéseinkben sokat köszönhetünk az ötletelő kollégáknak, vásárlóknak és barátainknak. Amennyiben szeretnétek ti is részt venni jövőnk építésében, írjatok hasonló ötleteket, mint ami utoljára felmerült és áprilisban, egy szép tavaszi hétvégén kerül megrendezésre: egy olyan kis találkozó és bemutató, amelyen a kert- és terasztulajdonosok mindent megtudhatnak egy kedves, barátságos növényekkel teli kiskert/balkon kialakításáról. Szó lesz stílusokról, hozzájuk tartozó kerámiaedényekről, növényekről és ültetési szabályokról, termőfödről, gondozásról.